23948sdkhjf

Taxiförarutbildning till Gotland

Arbetsförmedlingen är i startgroparna att arrangera arbetsmarknadsutbildning för taxi på Gotland.

Snart finns arbetsmarknadsutbildning för taxi på Gotland, det skriver Svenska Taxiförbundet i ett pressmeddelande. 

Det är Arbetsförmedlingen som ska starta utbildningen för totalt 24 elever och man vänder sig till de som idag är arbetssökande. Taxiföretagen kommer att erbjuda praktik och finns med som stöd i hela utbildningsprocessen.

– Att Arbetsförmedlingen nu tagit detta initiativ är mycket glädjande, säger Pierre Cederberg, medlemsansvarig för Svenska Taxiförbundet. 

– Förbundet arbetar för att lyfta frågan om förarbristen inom taxi och med detta steg på vägen blir det enklare för fler att utbilda sig till förare. Och det är genom utbildning vi når kvalitet på blivande taxiförare, menar Pierre Cederberg och fortsätter: 

– Det handlar om taxiförarlegitimation, praktiska övningar, certifiering för serviceresor inom färdtjänst, sjukresor och skolskjuts.

Gällande själva förarprovet pågår ett samarbete mellan Svenska Taxiförbundet och Trafikverket. Vidare är Sveriges Trafikskolors Riksförbund, STR, involverade när det gäller hur deras medlemmar, trafikskolorna, kan kvalificera sig till att bli godkända leverantörer för utbildningen som upphandlas av Arbetsförmedlingen. För att kunna kvalificera sig som utbildare måste man vara en godkänd trafikskola.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078