23948sdkhjf

Hurra! Nu är anmälan till Bussförar-SM 2023 öppen!

Tisdag 5 september är det dags igen – då har Sveriges busschaufförer chansen att göra upp om årets mesta titel: Årets bussförare. 

Tävlingen genomförs i två etapper, ett teoriprov och ett praktiskt körprov. Här hittar du all information om tävlingen: Bussförar-SM 2023.

Varje år genomförs en miljard resor inom kollektivtrafiken. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom branschen är bussföraryrket som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Bussförar-SM arrangeras för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är viktigt att bussföraren är serviceinriktad, representativ och har ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Man ska även kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets- och miljömedveten.

Bussförar-SM är arrangeras av RT-Forum i samarbete med Sveriges Bussföretag. Fordonspartners är Evobus/Daimler Bus (Mercedes-Benz och Setra). Partner/utställare är VR, Kommunal, Nobina, Transdev, Keolis och Vy.

Här hittar du vårt reportage från Bussförar-SM 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079