23948sdkhjf

Sverige ökar i popularitet

Hotell- och resesöksajten Momondo har sammanställt flygsökningar till Sverige under 2023. Statistiken visar att flygsökningar till Sverige ökat med 40 procent jämfört med förra året.

Sedan förra året har intresset från internationella turister att resa till Sverige med flyg ökat. Det visar Momondos statistik baserat på flyg- och hotellsökningar hos Momondo mellan september förra året och mars i år.

Enligt Momondo är det främst från Norden, Frankrike, Österrike och England som många sökningar på Sverige gjorts. Utöver storstäderna i Sverige har flygsökningar till exempelvis Luleå ökat under året. Hittills i år har sökningarna till Luleå ökat med 44 procent jämfört med i fjol.

– Vi kan tydligt se att Sverige ökar i popularitet bland utländska turister 2023, jämfört med föregående år. Inte minst bland europeiska resenärer. Vi ser även ett högre söktryck efter Sveriges norra delar, som kan innebära att fler turister fått upp ögonen för de fantastiska möjligheter till friluftsliv, bra vandringsleder och naturfenomen som norrsken eller midnattssol som norra Sverige erbjuder, säger Per Christiansen, talesperson för Momondo, i ett pressmeddelande.

En anledning till att sökningarna på Sverige ökat kan vara den svaga svenska kronan, menar Momondo.

Avgångsstäder med flest sökningar till Sverige

1. Köpenhamn, Danmark

2. Paris, Frankrike

3. Helsingfors, Finland

4. Wien, Österrike 5. London, England

6. Frankfurt, Tyskland

7. München, Tyskland

8. Zürich, Schweiz 9. Berlin, Tyskland

10. Billund, Danmark

Källa: Momondo

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047