23948sdkhjf

Volvo väljer MCV – ska bygga karosser för Europamarknaden

Volvo Bussar fördjupar sitt samarbete med egyptiska MCV. Karosstillverkaren MCV ska producera karosser till elbussar för den europeiska marknaden.

Volvo Bussar tecknar avsiktsförklaring med egyptiska karosstillverkaren MCV (Manufacturing Commercial Vehicles) för produktion av karosser till elbussar inom Volvos stads- och linjetrafiksegment för den europeiska marknaden. Det meddelar fordonsjätten i ett pressmeddelande. 

MCV ska tillverka karosser för stadsbussarna Volvo 7900 Electric och Volco 7900 Electric Artic, både för två- och treaxliga fordon. När det gäller regiontrafiken ska Volvo Bussar och MCV ta fram ett gemensamt erbjudande. Chassiproduktionen blir kvar i Borås och Uddevalla. Serieproduktion startar redan sommaren 2024 och de första elektriska bussarna förväntas kunna levereras i början av 2025. 

MCV är redan en av Volvo Bussars huvudsakliga samarbetspartners och går i linje med Volvo Bussars tidigare kommunicerade nya affärsmodell i Europa där man kommer att fokusera på produktion av chassier och samarbete med externa påbyggar för att erbjuda ett komplett utbud av stads-, linjetrafik- och turistbussar i Europa. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093