23948sdkhjf

Nobina och Stockholms stad i samarbete kring förarutbildning

Nobina och Stockholms stad ingår samarbete för att få fler att utbilda sig till förare.

Behovet av förare inom bussbranschen är stor, och för att få fler att utbilda sig och söka sig till yrket, har Nobina och Stockholms stad ingått ett formellt samarbete.

Avtalet gäller i minst ett år och innebär att Nobina och Stockholms stad bland annat ska verka för att utbildningarna ska nå fler samt att marknadsföring och matchning ska bli bättre.

Det skriver Nobina i ett pressmeddelande.

− Alla som kan arbeta måste också få möjlighet att göra det. När fler arbetar blir samhället starkare samtidigt som välfärden ges bättre förutsättningar. Vägen in till arbete ska vara kort och vi vet att behovet av nya yrkesförare i Sverige är mycket stort. I Stockholm går vi från ord till handling genom jobbgarantin, säger finansborgarråd Karin Wanngård (S), i en kommentar.

Under samarbetets gång kommer Nobina också att garantera jobb till personer som gått klart utbildningarna som staden erbjuder, det genom deltagande i urvalsprocesser och jobbgarantin.

− Ett unikt bra samarbete som bara har vinnare, vi är fast beslutsamma om att kavla upp ärmarna och börja jobba direkt, säger Martin Pagrotsky, vd för Nobina Sverige.

Han fortsätter:

− Vi vill samtidigt rikta en uppmaning till fler kommuner och regioner runt om i Stockholms län och hela Sverige att ta efter det täta samarbete som vi nu har inlett med Stockholms stad. Kollektivtrafiken är i stort behov av arbetskraft, som vi vet finns redo. Låt oss samarbeta för att lösa kollektivtrafikens och arbetsmarknadens problem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14