23948sdkhjf

Stena Line växer på Östersjön

Stena Line har köpt verksamheten i färje- och RoRo-terminalen i Ventspils, Lettland. 

Stena Line fortsätter att expandera i Östersjön. Efter att ha trafikerat linjen mellan Ventspils och Nynäshamn sedan 2012 köper nu rederiet färje- och RoRo-verksamheten i den lettiska hamnen Ventspils.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Stena Line kommer ägandet av verksamheten i Ventspils innebära kommande expansionsmöjligheter.

– Östersjön är en stor tillväxtregion för Stena Line och vår investering i Ventspils visar hur engagerade vi är i att utveckla vår affär med Lettland. Med detta strategiska drag har vi säkrat en långsiktig position i en väsentlig del av vårt europeiska nätverk och jag ser fram emot att arbeta med våra kunder och partners för att fortsätta expandera i regionen, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line, i en kommentar.

Under förra året tog rederiet emot de nya E-Flexer-färjorna ’Stena Estelle’ och ’Stena Ebba’. Fartygen är 240 meter och kan ta emot upp till 1 200 passagerare. Fraktkapaciteten ligger på 3 600 lastmeter.

Stena Line

Stena Line har 39 fartyg på 18 olika rutter i norra Europa. Mellan Sverige och Danmark bedriver rederiet färjerutter mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå. Totalt har Stena koncernen, där Stena Line ingår, 15 700 anställda och en omsättning på omkring 37 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Historiskt stor upphandling i Värmland inleds
Omfattande underhållsarbete: "Unikt"
Neoplankoncernen utökar verksamheten
Sverige bör fokusera på kapacitet i järnvägsnätet för att möta efterfrågan
Tunga Bussligan: MAN tar ledningen
Ishockeyförbundet förlänger avtal med Västanhede

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112