23948sdkhjf

Stena Line växer på Östersjön

Stena Line har köpt verksamheten i färje- och RoRo-terminalen i Ventspils, Lettland. 

Stena Line fortsätter att expandera i Östersjön. Efter att ha trafikerat linjen mellan Ventspils och Nynäshamn sedan 2012 köper nu rederiet färje- och RoRo-verksamheten i den lettiska hamnen Ventspils.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Stena Line kommer ägandet av verksamheten i Ventspils innebära kommande expansionsmöjligheter.

– Östersjön är en stor tillväxtregion för Stena Line och vår investering i Ventspils visar hur engagerade vi är i att utveckla vår affär med Lettland. Med detta strategiska drag har vi säkrat en långsiktig position i en väsentlig del av vårt europeiska nätverk och jag ser fram emot att arbeta med våra kunder och partners för att fortsätta expandera i regionen, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line, i en kommentar.

Under förra året tog rederiet emot de nya E-Flexer-färjorna ’Stena Estelle’ och ’Stena Ebba’. Fartygen är 240 meter och kan ta emot upp till 1 200 passagerare. Fraktkapaciteten ligger på 3 600 lastmeter.

Stena Line

Stena Line har 39 fartyg på 18 olika rutter i norra Europa. Mellan Sverige och Danmark bedriver rederiet färjerutter mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå. Totalt har Stena koncernen, där Stena Line ingår, 15 700 anställda och en omsättning på omkring 37 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097