23948sdkhjf

Lämnar MTR för Transdev

Frida Ukmar lämnar MTR och går till Transdev som ny affärsområdeschef för tåg.

Frida Ukmar, tidigare vd för MTR Mälartåg, går till Transdev och blir ny affärsområdeschef för tåg. Det meddelar Transdev i ett pressmeddelande. 

Frida Ukmar kommer att hålla samman de upphandlade tågaffärerna inom tung järnvägstrafik och utveckla Transdev Sveriges affär och kompetens på området.

– Det är en nyckelrekrytering som kommer stärka vår kompetens inom spårtrafikområdet. Vi ser att det i närtid kommer att hända mycket på anbudsfronten inom detta område och det är ett prioriterat affärssegment där vi vill fortsätta att växa, säger Transdev Sveriges vd Anna Höjer.

Frida Ukmar har varit verksam inom MTR-koncernen sedan 2016 och haft olika ledande befattningar inom såväl pendeltågs- som tunnelbaneorganisationen. Hon har tidigare även arbetat på Trafikförvaltningen i Stockholmsregionen som affärsstrateg. 

– Transdev befinner sig på en spännande resa och jag tror att mina erfarenheter från framför allt Mälartåg och pendeltågssidan kommer komma väl till pass här. Utöver det är storleken på koncernen och det multimodala fokuset något jag tror har väldigt stora möjligheter att skapa spännande synergier med just tung spårtrafik, säger Frida Ukmar.

Det nya affärsområdet för ”heavy rail” omfattar initialt Öresundståg och framöver kommer det att växa med flera affärer inom upphandlad tung järnvägstrafik. Affärsområdet kommer inte omfatta kommersiell tågtrafik eller spårvägs- och smalspårstrafik.

Transdev Sverige ansvarar idag för driften av Öresundståg och Roslagsbanan samt Snälltåget under eget varumärke.

Globalt sett ansvarar koncernen för 32 olika kontrakt med sammanlagt cirka 800 tåg och 185 miljoner passagerare årligen.

Här kan du läsa RT-Forums tidigare intervju med Frida Ukmar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063