23948sdkhjf

Ledare # 3 Vem blir Sveriges bästa busschaufför?

Har du bokat tisdag 5 september i kalendern? Då hälsar RT-Forum välkomna till årets viktigaste händelse - Bussförar-SM 2023! Det här är chansen för dig eller dina medarbetare att visa upp sina förmågor och excellera i allt från manöverprov, brandsläckningsövningar till proffsigt bemötande av resenärer.

Det finns en utbredd rädsla hos de flesta personer i branschen som jag träffar, talar med eller intervjuar. Det är rädslan att en dag stå med en verksamhet som saknar det allra mest grundläggande i affären: den som ska köra resenärerna, skoleleverna och våra äldre och sjuka. Kort sagt den viktigaste pusselbiten, eller nyckelspelaren om man så vill.

150 busschaufförer har anmält sitt intresse för Bussförar-SM 2023.

Lösningar finns, men regelstyrda sådana och på EU-nivå. Alltså en bit bortom det vi till vardags kan påverka. Men ett svenskt mästerskap i att framföra en buss på skickligast och mest professionella vis kanske kan knuffa bollen i rätt riktning.

Vi riktar strålkastarljuset mot en allvarlig brist på personal som utför en grundläggande samhällstjänst. Och hyllar samtidigt detta absolut avgörande yrke. Redan i skrivande stund har över 150 busschaufförer anmält sitt intresse för det teoretiska provet som kvalificerar deltagarna till det slutgiltiga provet på plats nära Arlanda. Så, sprid ordet i din verksamhet, organisation och arbetsplats!

Visst är det en rafflande final som ska avgöras och en mästare koras, men det råkar också vara en av de absolut trevligaste dagarna under hela buss-året. Senast 23 juni behöver den som vill deltaga ha slutfört det teoretiska provet för att kvalificera sig till final. Lycka till!

Trevlig läsning!

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078