23948sdkhjf

Omfattande underhållsarbete: "Unikt"

Stora delar av Södra Stambanan mellan Malmö och Stockholm kommer att stängas av i mitten av juni för ett omfattande underhållsarbeten i en hel vecka.

Underhållsarbetet kommer att starta den 12 juni och sker mellan Hässleholm och Norrköping samt mellan Alvesta och Värnamo på Kust till Kust och kommer pågå under en veckas tid.

Tidigare har Trafikverket aldrig någonsin genomfört en liknande insats på en så lång sträcka.

– Det här är unikt för detta uppdrag, att vi jobbar så geografiskt utsträckt och passar på att säkerställa att vi får gjort så mycket som möjligt i anläggningen när vi påverkar tågbolagens möjligheter att trafikera och resenärernas möjlighet att resa, säger Jenny Nilsson från Trafikverket som är projektledare, till Sveriges Radio.

På de 35 mil som ska underhållas kommer det att ske 10 stora banarbeten och 50 mindre. Växlar och slitna spår ska bytas ut, kontaktledningar ska rustas upp samt ställverk och kommunikationsutrustning ska moderniseras.

– Det här handlar primärt om underhållsåtgärder där vi satsar mer pengar på att byta ut gamla delar så vi får en mer pålitlig järnväg, säger Jenny Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081