23948sdkhjf

Silver till Göteborg i Spårvagns-EM

I helgen gick Spårvagns-EM av stapeln i Oradea, Rumänien. Två svenska lag fanns representerade och andra platsen kammades hem av Göteborgs Spårvägar. 

25 lag från 19 länder gjorde i helgen upp om mästartiteln i årets Spårvagns-EM. Från Sverige fanns två lag med i tävlingen: VR Sveriges lag i Stockholm med Lise Fuchs och Fredrik Forssberg i spetsen, och Göteborgs Spårvägar med Emelie Hallman och Robert Johnsson. 

Vann gjorde Wien med 4300 poäng och strax efter slutade Göteborgs Spårvägar på en andra plats med 4180 poäng. VR Sverige tog hem fjärdeplatsen.  

RT-Forum har pratat med Robert Johnsson från Göteborgs Spårvägar, som tillsammans med Emelie Hallman utgjorde silverlaget. 

Grattis, hur känns det?

– Det känns jättebra! Vi åkte hemifrån med en bra inställning och hade tränat väldigt mycket på de här momenten inför. Vi satsade på en andra eller första plats, säger Robert Johnsson på Göteborgs Spårvägar.

– Silverplatsen hade inte gått att nå själv. Vi har samarbetet och stöttat varandra, fortsätter han. 

Tävlingen bestod av sex moment, bland annat ett biljardmoment som gick ut på att träffa en biljardboll. Utöver det fick lagen tävla i andra precessions- och säkerhetsmoment, till exempel ”bowlingmomentet” som varit med tidigare och ett moment som går ut på att bromsa och lyckas stanna till på mitten av en skala för att få maxpoäng, något som svårt menar Robert Johnsson.

Robert Johnsson har varit med i Spårvagns-EM tidigare när tävlingen arrangerades i Bryssel för fyra år sedan. Han berättar att det var en god stämning under årets tävling.

Vad betyder Spårvagns-EM för branschen?

– Man ger förare möjlighet att visa hur duktiga vi är samtidigt som det ger möjlighet till utveckling.

Resultatet från årets Spårvagns-EM

  1. Wien 4300 poäng
  2. Göteborg 4180 poäng
  3. Prag 3630 poäng
  4. Stockholm 3590 poäng
  5. Zagreb 3450

Spårvagns-EM 2023

Den 3 juni äger tävlingen rum i Oradea i Rumänien.

25 lag från 19 olika länder gör upp om mästartiteln i år. 

Spårvagns-EM har arrangerats sedan 2012.

Källa: TRAM-EM

Texten uppdateras. 

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079