23948sdkhjf

Taxi Stockholm ökar hållbarhetstakten

Taxi Stockholms fordonsflotta drivs alltmer på förnybara drivmedel. Under fjolåret ökade antalet elbilar till 17 procent. Det framgår av den nyligen publicerade hållbarhetsredovisning för 2022.

Under förra året påbörjade Taxi Stockholm sin omställning mot en bilflotta som drivs på förnybara drivmedel. Antalet elbilar ökade därmed till 17 procent jämfört med 3 procent under 2021. Bolaget skriver att fordonen i regel byts ut vart tredje år där de dieseldrivna succesivt fasas ut mot elbilar.

– Vi är bara i början av den här omställningen. Framöver kommer vi på Taxi Stockholm att fortsätta vårt arbete för att minska vår påverkan på miljön, och det inkluderar att fortsätta ställa om och satsa på förnybara alternativ, säger Johan Porsman, hållbarhetsansvarig på Taxi Stockholm, i en kommentar.

Under året har Taxi Stockholm testat olika koncept för att öka andelen elbilar, dock påverkar krav på räckvidd och fordonens storlekar upphandlingarna. Taxi Stockholm menar också att regeringens elbilsstöd varit viktig i elektrifieringen.

– De eldrivna fordon som möter Taxi Stockholms krav är i regel dyrare än fossildrivna fordon i samma klass. Regeringens elbilstöd har därför varit en viktig förutsättning för vår elektrifiering under de senaste åren. När det här stödet togs bort i slutet av 2022, innebär det att omställningen försvårades, säger Johan Porsman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078