23948sdkhjf

Bergkvarabuss startar två busslinjer på Gotland

Bergkvarabuss inleder samarbete med Destination Gotland om turisttrafiken på ön.

I sommar kommer Bergkvarabuss att köra kommersiella linjer till och från färjeläget på Gotland och vidare ut till olika destinationer på ön. 

Linjerna kommer att gå två gånger per dag i anslutning till färjans avgångar och ankomster. Det är resultatet efter ett samarbete med Destination Gotland.

– Vi är mycket glada att vi tillsammans med Destination Gotland funnit ett samarbete där vi kommer köra kommersiella linjer där resenärer från färjan får en unik möjlighet att enkelt ta sig vidare med buss på ön. Linjerna kommer att innebära möjlighet för resenärerna att köpa biljetter på plats och den startar redan måndag v. 27 och finns sedan kvar hela sommarsäsongen fram till och med söndag v. 32, säger Johan Salomon, affärsområdeschef på Bergkvarabuss, i en kommentar.

Den ena linjen kommer att gå norrut till Fårö, medan den andra linjen kommer att köra söderut mot Klintehamn och Burgsvik.

– Efterfrågan från våra resenärer att ibland kunna lämna bilen hemma och enkelt kunna ta sig vidare till destinationer utanför Visby är stor. Därför är busslinjen utvecklad för att täcka en stor del av ön. Med Gotland Shuttle vill vi och Bergkvarabuss bidra till att stötta besöksnäringen och skapa förutsättningar för att fler ska kunna upptäcka mer av Gotland, säger Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125