23948sdkhjf

Hemestertrenden fortsatt stark

Att semestra på hemmaplan fortsätter vara ett populärt alternativ till utlandsresorm, det visar en ny Sifo-undersökning som SJ låtit ta fram. 

Hemester- eller svemestertrenden håller i sig. Det visar en Sifo-undersökning som SJ låtit ta fram. Dessutom väljer fler att resa enbart inom Sverige i år jämfört med 2019. Innan pandemin förändrade våra resmönster uppgav 30 procent att de endast skulle resa inom Sverige. I år uppger en betydligt högre andel, 37 procent av svenskarna, att de väljer att resa enbart inom Sverige. Bilen dominerar som färdsätt men bland dem som reer kollektivt är tåget är det mest populära trafikslaget. Där uppger hela 74 procent att de väljer tåg, 13 procent väljer flyg, 9 procent båt och 4 procent buss.

– Restiden är en användbar stund, både för den som är ledig nu på sommaren eller den som väljer att jobba från tåget. I SJs egna undersökningar bland resenärerna ser vi också vilken stor betydelse bistron har för att skapa en angenäm och trevlig resa, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125