23948sdkhjf

Starkt resultat för Tallink Grupp

I slutet av förra veckan publicerade Tallink Grupp det finansiella resultatet för det andra kvartalet 2023, och det med vinst i jämförelse med det första kvartalet.

Under det andra kvartalet i år ökade Tallink Grupps oreviderade intäkter med 11,5 procent jämfört med samma period 2022 och uppgick till 229,7 miljoner euro (omkring 2,6 miljarder svenska kronor). 

Samtidigt ökade koncernen sitt oreviderade EBITDA med 138,7 procent till 68,5 miljoner euro. 

Det trots minskade passagerar- och fraktenheter under det andra kvartalet då rederiet transporterade 0,7 procent färre passagerare och 22 procent färre fraktenheter. Minskningen i antalet passagerare och fraktenheter förklarar rederiet med färre fartyg i trafik under den aktuella perioden.

– Resultatet för första halvåret 2023 är ett bevis på att vi har fattat rätt beslut under de senaste åren, bland annat vad gäller utchartringen av vissa av våra fartyg. Vår nuvarande strategi, att trafikera våra reguljära rutter med det mest optimala antalet fartyg och chartra ut övriga fartyg, hjälper oss på vår väg mot återhämtning, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene, i ett pressmeddelande.

Enligt Tallink Grupp innebär det andra kvartalets resultat att bolaget levererat ett lönsamt första halvår för första gången sedan 2015. Under det första halvåret ökade koncernens oreviderade intäkter med 28,4 procent och det oreviderade EBITDA blev 439 procent högre i jämförelse med det första halvåret 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094