23948sdkhjf

Peab vinner anbud för ny bussterminal

Peab har tilldelats kontraktet för att bygga en ny bussterminal vid Tromsö flygplats. Projektet, värt cirka 135 miljoner svenska kronor, är en del av en större satsning på att förbättra kollektivtrafiken och minska utsläppen i Nordnorge.

Peab har fått uppdraget att bygga en ny bussterminal vid Tromsö flygplats. Beställare för projektet är Statens vegvesen.

Bussterminalen i Giæverbukta vid Tromsö flygplats är Nordnorges största och hanterar över 760 dagliga bussavgångar. Den fungerar som en central knytpunkt i regionen, och den nya terminalen är designad för att bidra till en mer effektiv kollektivtrafik och minskade utsläpp av växthusgaser.

Läs också: Peab säkrar anläggningsprojekt i Timrå

Projektet inkluderar byggandet av en ny in- och utgång, broar, fjärrvärmeverk, väntrum, busskurer, samt sanitetsbyggnader med toaletter. Den befintliga terminalen kommer att vara i drift under hela byggperioden.

– Vi är mycket glada över att ha tilldelats detta uppdrag som är av stor betydelse för regionen. Peab har gedigen erfarenhet av stora infrastrukturprojekt. Vi är därför väl rustade för att hantera de utmaningar som är förknippade med byggandet av den nya bussterminalen, säger Johan Hansson, chef för Peabs anläggningsverksamhet i Norge.

Peab uppger att den planerade byggstarten är i augusti 2023 och att entreprenaden beräknas vara färdig i november 2024. Projektet orderanmäls under det tredje kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125