23948sdkhjf

Svag start på året för Ebusco

Svagt resultat för Ebusco under det första halvåret. 

Ebusco beskriver årets första halvår som långsammare än förväntat och att fordonstillverkaren levererade färre bussar än vad siktet var inställt på. 

Sistnämnda på grund av störningar i leveranskedjan och brist på kvalificerad arbetskraft.

Det skriver Ebusco i sin nyligen släppta halvårsrapport.

Under det första halvåret redovisade fordonstillverkaren en oreviderad omsättning på 41,7 miljoner euro, vilket är en ökning jämfört med samma period 2022 då omsättningen landade på 37,1 miljoner euro. 

EBITDA landade på - 43,5 miljoner euro medan nettoresultatet landade på -35,8 miljoner euro, vilket går att jämföra med -14,1 miljoner euro under samma period 2022.

– Vi kan utan tvekan konstatera att första halvåret 2023 var en besvikelse. Främst på grund av effekterna av avbrott i försörjningskedjan och brist på kvalificerade arbetare levde vår prestation tyvärr inte upp till förväntningarna. Även om vi stolt levererade de första Ebusco 3.0-bussarna från serietillverkning, och stärkte vår orderbok med återkommande beställningar, är landskapet där Ebusco verkar fortfarande utmanande, säger Peter Bijvelds, vd och grundare av Ebusco, i halvårsrapporten.

Fordonstillverkaren skriver att de försökt mildra effekterna av leveranskedjan genom att jobba tillsammans med bussmonteringspartners i Europa och Asien. Här nämner Ebusco att leveranskedjorna återhämtat sig bättre i Asien än i Europa.

Trots en svag start på året, tror fordonstillverkaren på en förbättring av rörelseresultatet för det andra halvåret och en ökad försäljning under helåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062