23948sdkhjf

Storskräll på Östersjön – Viking och Gotlandsbolaget bildar nytt bolag

Gotlandsbolaget och Viking Line startar gemensamt bolag som ska driva kryssningsverksamheten med 'M/S Birka Stockholm'.

Tidigare i år köpte Gotlandsbolaget fartyget ’M/S Birka Stockholm’, som tidigare ägts av Birka Cruises och Rederiaktiebolaget Eckerö.

Nu meddelar Gotlandsbolaget och Viking Line i ett pressmeddelande att de startar ett gemensamt bolag för att bedriva kryssningsverksamhet med ’M/S Birka Stockholm’ med start våren nästa år. Enligt rederierna kommer samarbetet att löpa i fem år med möjlighet till förlängning.

Genom det gemensamma bolaget kommer de två rederierna att bedriva kryssningstrafik mellan Stockholm-Mariehamn och Stockholm-Mariehamn-Visby.

– Vi arbetar med att bredda Gotlandsbolagets erbjudande med även kryssningsresor som komplement till Gotlandstrafiken och våra andra erbjudanden, och vilken partner kan vara bättre att göra detta med än Viking Line med sin långa erfarenhet från kryssningar i Östersjön. Vi ser samarbetet som en fantastisk möjlighet där både våra och Viking Lines erfarenheter och kompetenser tas tillvara, säger Håkan Johansson, vd Gotlandsbolaget, i en kommentar.

Gotlandsbolaget köpte ’M/S Birka Stockholm’ i våras och har ingått avtal med Viking Line om att sälja hälften av fartyget till rederiet för 19 miljoner euro.

– Vi är glada över att ha fått tillfälle att samarbeta med ett framgångsrikt rederi som Gotlandsbolaget, som vi har stor respekt för. Vi tror att vårt gemensamma bidrag till denna trafik kommer att ytterligare stärka den kryssningsprodukt som erbjuds från Stockholm, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.96