23948sdkhjf

Gotlandsfärja drabbades av fel – tas ur trafik

Under fredagen drabbades Destination Gotlands färja ’M/S Drotten’ av tekniska fel. Nu har fartyget tagits ur trafik i minst en vecka.

’M/S Drotten’, som går mellan Visby och Nynäshamn/ Oskarshamn, drabbades av ett fel på drivlinan och propellern under fredagen, vilket påverkade många resenärer som skulle ta sig till och från Gotland. 

Det rapporterar bland annat Expressen.

Inledningsvis togs fartyget ur trafik under helgen för reparation till och med den 15:e augusti, men under söndagen meddelade Destination Gotland i ett pressmeddelande att ’M/S Drotten’ kommer vara tillbaka tidigast den 20:e augusti.

Fartyget kommer att genomgå reparation vid det danska varvet Fayard på Odense.

– Nästintill alla varv är för tillfället fullbelagda och därför har det dröjt med att kunna möjliggöra reparation av drivlinan. Fartyget behöver torrläggas för att vi ska kunna undersöka propellern och det är därför svårt att i dagsläget veta exakt hur lång tid som reparationen kommer att ta, säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland, i en kommentar.

I samband med att ’M/S Drotten’ torrdockas kommer ’M/S Visby’ och ’M/S Gotland’ köra 13 extra enkelturer under veckan på linjerna till Nynäshamn och Oskarshamn.

Om ’M/S Drotten’

Fartyget byggdes 2003 vid Guangzhou Shipyard Int i Kina. Fartygets ägs av Gotlandsbolaget men sköts av deras dotterbolag Destination Gotland.

’M/S Drotten’ kan ta emot upp till 1 500 passagerare och har en lastkapacitet om 1 800 lastmeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111