23948sdkhjf

Transport varslar om strejk inom taxi

Svenska Transportarbetareförbundet har gått ut med ett varsel om strejk och blockad inom taxi, det efter att förhandlingarna strandat mellan Transport och Biltrafikens Arbetsgivareförbund, BA.

Under tisdagen meddelade Svenska Transportarbetareförbundet att de varslar om konflikt till följd av att förhandlingarna kring Taxiavtalet-förare strandat. Transport menar att parterna inte möts i förslagen fackförbundet kommit med gällande bland annat högre löner.

Det framgår av ett pressmeddelande.

– Taxibranschen har stora problem med att rekrytera och behålla personal, det är vi och arbetsgivarna överens om. För att få fler till yrket och som stannar kvar måste vi ha stabilare lönenivåer, där erfarenhet och kompetens premieras. Trots att arbetsgivarna delar taxibranschens problembild så säger de nej till alla nödvändiga lösningar, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport, i en kommentar.

Transportföretagen uppger i ett pressmeddelande att det är ”olyckligt” att Transport gått ut med ett varsel.

– Taxinäringen drabbades hårt av pandemin och det här varslet riskerar att försvåra branschens återhämtning. I förlängningen kan varslet leda till färre jobb och högre priser för taxitjänster, säger Annika Nordin, förhandlingschef på Biltrafikens Arbetsgivarförbund, som ingår i Transportföretagen, i en kommentar.

Transports varsel om strejk omfattar fackförbundets medlemmar och innebär blockad mot nyanställning, inhyrning, övertids - och mertidsarbete. Fackförbundet skriver att konflikten bryter ut i två steg med start den 25 augusti om parterna inte kommer överens.

Strejkvarslet berör sex bolag i Sverige. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078