23948sdkhjf

Fler ska bussas till skidbacken i Järvsö

Just nu pågår en omfattande utveckling av Järvsöbackens skidanläggning. Totalt ligger investeringen på omkring 100 miljoner kronor. 

Förra året nominerades Destination Järvsö till Tillväxtverkets utmärkelse Stora Turismpriset för bland annat sitt arbete med innovation och hållbar destination. 

Nu pågår en stor etablering av ett nytt skidområde i Järvsöbacken– ett projekt som ligger på 100 miljoner kronor och markerar den största investeringen i skidanläggningens 85-åriga historia. 

Projektet omfattar tre nya nedfarter och 6-stols expresslift som ska vara klara under kommande vintersäsong. 

– Utvecklingen från Järvsöbacken och andra drivna entreprenörer tillsammans med det faktum att vi har en genuin och levande by med historia, kultur, aktiviteter året om, geografisk närhet till storstadsområden och en tågstation mitt i byn gör oss till ett populärt resmål. De flesta som besöker oss är aktiva barnfamiljer, främst från Mälardalen men också från Göteborg och Malmö där vi ser allt fler gäster ifrån, säger Amanda Sandahl, destinationschef på Destination Järvsö, i en kommentar.

När etableringen är klar kommer skidanläggningen ha totalt 23 nedfarter. Under tidigare säsong har Destination Järvsö tillsammans med Region Gävleborg, arrangerat en skidbuss och boendetransfer mellan anläggningar och boende. 

Läs mer om Destination Järvsö och intervjun RT-Forum gjorde med Annalena Wallin, projektledare och destinationsutvecklare, tidigare förra året:

Järvsö vill hitta marknad mellan säsongerna

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094