23948sdkhjf

Ledare # 2 Osäkert läge föder nya idéer

Det ekonomiskt svåra läget för många hushåll i Sverige ser ut att nå sin kulmen i höst, om man får tro nyhetsrapporteringarna om Riksbankens ständiga höjningar av räntan. Ett inslag vi vant oss vid, och kanske förlikat oss med, likt Anders Tegnell dagliga medverkan i tv-nyheterna under två års tid. Men nu SKA de sista höjningarna vara på gång, därefter väntas räntan sätta kurs nedåt, under nästa år.

Det osäkra läget sätter spår i både människors medvetande och plånböcker.

Det osäkra läget sätter spår i både människors medvetande och plånböcker. Än har vi, tydligen, inte dragit åt svångremmen tillräckligt varför Riksbanken är tvungen att strama åt hårdare. Frågan är då hur det slår mot våra näringar? Den historiskt svaga kronan har definitivt lockat bland annat danskar över gränsen för att upptäcka grannlandet. Bland annat Malmö har sett ett rejält uppsving i antal hotellnätter i juli. Men många i turistbussbranschen märker av tuffare tider i form av sena bokningar, avbokningar och en generell oro. En av dem som vi har pratat med är Jennie Högberg på Högbergs Buss, som jus

t nu håller på att rulla ut konceptet ”Upplandsturen” där man valt att jobba med researrangemang inom, ja, ni gissade det, Uppland. För Högbergs Buss innebär det ytterligare ett ben att stå på och både Uppsala kommun och fler kommuner omkring pockar på för att dra in fler besökare och specifikt bussgrupper.

Hur det går? Som tåget! Eller bussen. Besöksmålen behöver oss och vi behöver dem.

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078