23948sdkhjf

Gotlands färjetrafik kan få mångmiljonstöd

På grund av ökade frakt- och biljettpriser föreslår regeringen ett ekonomiskt stöd om 33 miljoner kronor till färjetrafiken till och från Gotland. 

Inflationen och den geopolitiska osäkerheten i omvärlden har påverkat många företag och människor, däribland färjetrafiken till och från Gotland. 

För att underlätta situationen med bland annat höga frakt- och biljettpriser till och från ön, föreslår regeringen nu ett ekonomiskt stöd om 33 miljoner kronor till färjetrafiken i år. 

– Ökade frakt- och biljettpriser för färjetrafiken till och från Gotland har påverkat den ekonomiska situationen negativt för Gotlands bofasta. Det föreslagna stödet ger bättre förutsättningar att begränsa eller undvika ytterligare prishöjningar för färjeresenärer, säger Andreas Carlson (KD), infrastruktur- och bostadsminister, i en kommentar.

Regeringen skriver att stödet förutsätter ett godkännande från EU-kommissionen och att regeringen avser att lämna över förslaget till riksdagen i den kommande höständringsbudgeten. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078