23948sdkhjf

SL vill stoppa brobygget – lämnar in stämningsansökan

Konflikten om en ny gång- och cykelbro mellan Slussen och Gamla stan fortsätter. 

Förra veckan meddelade SL att de kommer stänga av tunnelbanetrafiken över Söderströmsbron mellan den 22 till 25 september. Det med anledning av att Stockholm stad meddelat att pålningsarbetet för en ny gång- och cykelbro kommer pågå under den aktuella tiden. 

Beslutet om avstängning kom efter att SL tidigare varnat om konsekvenserna arbetet skulle innebära för tunnebanebron.

I ett brev som skickades till Stockholms stads exploateringskontor i september menade David Lagneholm, vd för SL, att tunnebanebron är gammal och inte skulle klara av den pålningsteknik som är tänkt att användas för att bygga gång- och cykelbron. 

I fredags lämnade Region Stockholm, via SL, in en stämningsansökan för att stoppa pålningsarbetet samt ett yrkande om säkerhetsåtgärd. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det sistnämnda innebär att SL vill att tingsrätten ska förbjuda pålningsarbetet tills det att en dom i stämningsansökan vunnit laga kraft. 

"Den uppkomna situationen, och de konsekvenser den för med sig för stockholmarna är djupt beklaglig. SL vill inte stoppa bygget av en cykelbro, utan att metoden för grundläggning ändras. Vi hoppas på att tillsammans med Stockholms stad kunna arbeta fram en gemensam lösning som inte äventyrar trafiksäkerheten." skriver SL i pressmeddelandet.

– Det här är just nu en konflikt utan vinnare. Vi måste ta vårt säkerhetsansvar fullt ut, och önskar en lösning där både cykel och kollektivtrafik får plats, säger David Lagneholm, förvaltningschef vid trafikförvaltningen och vd för SL, i en kommentar. 

Varningen: Trafiken över Slussen kan stoppas

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125