23948sdkhjf

Inget stopp i tunnelbanetrafiken

Det blir inget stopp i tunnelbanetrafiken vid Slussen i helgen, det sedan en arbetsgrupp tillsats för att undersöka förutsättningarna för bygget av den nya gång- och cykelbron.

Förra veckan meddelade SL att de kommer stänga av tunnelbanetrafiken över Söderströmsbron mellan den 22 till 25 september. Det med anledning av Stockholm stads planerade pålningsarbete av en ny gång- och cykelbro. 

Nu står det klart att pålningsarbete av den nya gång- och cykelbron skjuts upp, så även SL:s tidigare beslut om att pausa trafiken över Söderströmsbron. 

I stället har Stockholms stad och Region Stockholm tillsatt en arbetsgrupp som ska se över förutsättningarna för att bygget av den nya bron inte ska riskera tunnelbanans trafiksäkerhet. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Den nya arbetsgruppen kommer att bestå av personer från trafikförvaltningen och exploateringskontoret. Gruppen ska redovisa ett förslag till brobyggande senast den 7 oktober. 

Förra veckan skickade också Region Stockholm, via SL, in en stämningsansökan för att stoppa pålningsarbetet.

"Under tiden gruppen arbetar kommer Stockholm stad inte att påbörja några pålningsarbeten och Region Stockholm och Stockholms stad är därför överens om att avsluta den juridiska processen." skriver SL i pressmeddelandet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094