23948sdkhjf

MTR drar tillbaka stämningen mot flera lokförare

Efter pendeltågstrejken backar MTR med sin stämningsansökan mot flertalet lokförare.

Det var i april som ett 100-tal lokförare inom pendeltågstrafiken i Stockholm gick ut i vild strejk. Bakgrunden till protesterna var bland annat ett tidigare beslut om avskaffande av tågvärdar som togs av Stockholms trafiknämnd 2021. Efter tre dagar upplöstes strejken och under tiden som strejken pågick, skickade tågoperatören in stämningsansökningar mot lokförarna.

Nu drar dock MTR och Almega Tågföretagen tillbaka stämningarna mot merparten av lokförarna, förutom ett tio-tal slumpmässigt utvalda förare. 

Det skriver operatören i ett pressmeddelande.

Anledningen skriver MTR är för att ”kunna upprätthålla en god pendeltågstrafik även de dagar som förhandlingarna i Arbetsdomstolen pågår.”

– För oss är det viktigt att upprätthålla den svenska modellen och hedra rådande avtal. Därför vill vi att Arbetsdomstolen ska få döma i frågan. Samtidigt har vi ett stort ansvar mot våra pendeltågsresenärer och för att de inte ska drabbas av den rättsliga processen, varför vi har tagit beslutet att släppa majoriteten av stämningarna, säger Joakim Sundh, vd för MTR Pendeltågen, i en kommentar.

MTR stämmer strejkare

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094