23948sdkhjf

Efter överklagan – då blir trafikstarten för Nobina

Två år efter att upphandlingarna i Nacka/Värmdö och Huddinge/Botkyrka/Söderort avslutades står det klart när trafikstarten blir av. 

För omkring två år sedan vann Nobina upphandlingarna avseende trafiken inom Nacka/Värmdö och Huddinge/Botkyrka/Söderort i Stockholm. 

Den ursprungliga planen var att trafiken skulle starta våren 2023, men upphandlingarna kom dock att överklagas.

Nu har datum satts för trafikstarterna, som totalt omfattar 500 bussar varav inledningsvis omkring 200 kommer att gå på el. Därefter kommer ytterligare 100 eldrivna bussar tillkomma.

För Huddinge/Botkyrka/Söderort kommer trafikstarten ske 19 januari 2025 och 9 februari 2025 för Nacka/Värmdö.

Det skriver SL i ett pressmeddelande. 

– Det känns väldigt bra att vi äntligen har klart för trafikstart, och framförallt att vi nu tar stora kliv mot en kollektivtrafik som blir ännu mer klimatsmart. Dessutom blir det ett mycket stort antal nya och fräscha fordon i de här områdena, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och vd för SL, i en kommentar.

Avtalet för Nacka/Värmdö löper över tio år och har ett värde på omkring 5,5 miljarder kronor. Omkring 150 elbussar kommer trafikera området.

Avtalet för Huddinge/Botkyrka/Söderort sträcker sig också över tio år och har ett värde på omkring 7,5 miljarder kronor. Här kommer 152 elbussar att köra. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391