23948sdkhjf

Ny chef ska stärka Svevia i norr

Svevias nya arbetschef har jobbat länge i branschen, nu ser han fram emot att ta sig an en het marknad för infrastruktur.

Svevia har tillsatt en ny arbetschef på division Industri för utläggning och tillverkning av asfalt i norra Sverige.

Den som fått jobbet som arbetschef är Patrik Höglund, som närmast kommer från Peab. Han har också jobbat i många år på både Skanska och Svevia.

– Det känns mycket roligt att hälsa Patrik välkommen till Svevia. Han har en lång och bred erfarenhet av asfaltbranschen, säger Bo Eriksson, avdelningschef för utläggning på Svevia.

Han ser det som en styrka att Patrik Höglund haft flera varierande roller inom branschen och även jobbat inom försäljning

– Med sina kunskaper om marknaden och geografin i norra Sverige kommer han att få en viktig roll för hela Svevias tillverknings- och utläggningsverksamhet.

Patrik Höglund, som ska ansvara för både tillverkning och utläggning av asfalt i Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland, beskriver Svevia som ett bolag med stark ställning i norra Sverige, både när det gäller vägar, vägunderhåll och råvaruförsörjning.

– Den kombinationen gör att Svevia är erkänt duktiga på förstärkningsjobb – något som utgör en stor del av marknaden i vår geografi med ett eftersatt vägnät med stort underhållsbehov, säger han.

– Norra Sverige är ju överhuvudtaget en het marknad för infrastruktur nu. Som jag ser det handlar mitt uppdrag om att tillsammans med medarbetare och kollegor på Svevia hitta en långsiktig strategi som ger mest utväxling för hela bolaget. Jag ser verkligen fram emot att lära känna Svevia och att planera arbetet inför nästa säsong.

Patrik Höglund tillträder sin tjänst den 19 december.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094