23948sdkhjf

De bli ny medlem i Mälardalsrådet

Smedjebackens kommun blir en del av Mälardalsrådet. 

Mälardalsrådet, som bildades 1992, verkar för bland annat infrastruktur och kompetensförsörjning inom kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. 

Nu står det klart att samverkansorganisationen får en ny associerad medlem i Smedjebackens kommun.

– Mälardalsrådets styrka är vår storregionala bredd och förmåga att driva långsiktigt viktiga frågor inom infrastruktur och kompetensförsörjning. Här möts politiken, näringslivet och akademin. Vi välkomnar gärna fler medlemmar och gläds åt att Smedjebackens kommun nu går in som associerad medlem, säger Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Stockholm och ordförande Mälardalsrådet, i en kommentar.

Sedan tidigare består Mälardalsrådet av en rad olika kommuner inom Stockholms-, Sörmlands-, Örebro-, Uppsala- och Värmlands län samt flertalet associerade medlemmar.

– Smedjebackens kommun har ett starkt näringsliv och det sker just nu en expansion inom både industri och besöksnäring. För oss är det viktigt att stärka kopplingen till Mälardalen för att underlätta för framtida kompetensförsörjning och skapa fler affärer för våra företag. Förbättrad infrastruktur på väg och järnväg i stråket Smedjebacken-Västerås-Stockholm är nödvändigt för en fortsatt stark tillväxt i vår kommun. Därför känns det väldigt bra att vi nu blivit välkomnade in i Mälardalsrådet, säger Fredrik Rönning (S), kommunstyrelsens ordförande Smedjebackens kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082