23948sdkhjf

Ny depå för stärkt underhåll

En ny tågdepå i Falköping ska utöka möjligheterna till effektivt underhåll.

Nu har spadens satts i marken för bygget av en ny tågdepå i Falköping. Det är Intea, som på uppdrag av Västtrafik, bygger depån för att underhålla deras tåg.

Depån som byggs blir cirka 3 500 kvadratmeter stor och uppförs i anslutning till den befintliga tågdepån. Kapaciteten att underhålla tåg ökar från dagens 3 platser till 6 platser. 

Även spårområdet utanför depån byggs ut för att kunna hantera fler tåg. Bland annat kommer Västtrafiks 45 nya tåg kunna underhållas där. Den nya depån förväntas stå klar under våren 2025.

– Den nya depån i Falköping ger oss möjlighet att underhålla fler av våra tåg på en strategiskt viktig plats i regionen. Det gör att vi får en mer stabil, modern och pålitlig tågtrafik i hela regionen, vilket är viktigt när vi vill få flera att resa hållbart med oss, säger Pontus Gunnäs, affärschef tåg Västtrafik, i en kommentar.

Intea står idag som ägare på den befintliga depån och kommer även göra det på den nya. Västtrafik har tecknat ett 25-årigt hyresavtal med Intea. Det är Serneke som fått ansvar att utföra utbyggnaden av den nya depån.

Nu byggs den nya tågdepån i Falköping

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.83