23948sdkhjf

Ledare # 4 Drömmen om våren

Utanför fönstret strilar det grå novemberregnet ner. Mörkret lägger sig allt tidigare och månaden har till och med bjudit på lite snöfall här i Uppland. Med andra ord, vintern är på intåg. Årets sista ledare sitter rätt långt inne. Det är inte bara vädret som är grått och trist, även världen är upp och ner med ett Sverige som skakar i grundvalarna, två pågående, fruktansvärda krig i vår direkta närhet och ett handelskrig mellan kontinenter. Inflationen har visserligen givit lite vika men än så länge ligger räntorna på skyhöga nivåer. Så, vad gott hade 2023 med sig och vad väntas 2024?

Vi vänder blicken mot nästa år.

Rädsla och oro må ha svept in över världen, men nog tycks vi vilja resa och träffa andra – det mer än någonsin. I oktober gick Seniormässan av stapeln i Stockholm. Samtliga utställare jag pratade med rapporterade om fulla orderböcker, från rederier, till hotell och researrangörer. Det finns en finansiell reserv att hämta respengar från, uppenbarligen. Sommaren har varit god för den svenska turistnäringen och det ser lovande ut framöver.

Därför vänder vi nu blicken mot nästa år, och förpassar 2023 till historieböckerna. Vi styr kosan mot tulpandrömmen Keukenhof, och drömmar oss bort till en färgsprakande trädgård i regnbågens alla färger. Jag riktigt hör surrandet, visslandet, brummandet och kan känna doften av våren. Den är inte långt bort, vänner.

Till dess, god jul och gott nytt år! Vi ses 2024!

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Ledare .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109