23948sdkhjf

De vann Stora turismpriset

I går delades Stora turismpriset ut för 30:e gången. 

På Münchenbryggeriet i Stockholm delade Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism ut årets Stora turismpriset. 

21 företag eller organisationer var nominerade till priset som syftar till att främja utveckling av kunskap inom svensk turism.

I år gick priset till Aurora Safaris, beläget vid sjön Degerselet i Bodens kommun. Aurora Safaris är en vinterglamping som funnits i tio år. 

– Aurora Safaris har skapat ett innovativt och framgångsrikt koncept där de inte bara utvecklat sitt eget företag utan aktivt arbetat för att lyfta hela platsen de verkar på. De skapar förutsättningar till en levande landsbygd där Råne Älvdal är en plats som bibehåller och attraherar nya invånare att bo, leva och verka på. Det gör dem till värdiga vinnare av Stora turismpriset 2023, säger Katrien Vanhaverbeke, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, i en kommentar.

Förra året vann Pater Noster Stora turismpriset.

Juryns motivering 

På ett innovativt och hållbart sätt erbjuder Aurora Safaris arktiska upplevelser som sätter Sverige på världskartan. På ett extraordinärt sätt har de fått med sig hela bygden i en gemensam utvecklingsresa med många vinnare. De är en sann förebild och inspiration för andra företag.

Källa: Tillväxtverket

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.102