23948sdkhjf

Fartyg fast i stormen har nått hamn

900 passagerare fick sova på färjan till Oslo som inte kunde nå land på grund av det hårda vädret. Nu har fartyget nått Köpenhamn.

Oslofärjan, som förhindrades att lägga till i Köpenhamn på onsdagen på grund av hårda vindar, anlände till hamnen på torsdagsmorgonen vid 07:00-tiden.

Det berättar Dennis Kjærsgaard, som är presschef på DFDS som trafikerar färjan, till danska nyhetsbyrån Ritzau.

– På grund av de mycket svåra vindförhållandena fick vi ligga och vänta på att kunna segla till hamn. Det kunde vi göra tidigt på torsdagsmorgonen, så nu har alla passagerare kommit iland igen, säger han.

900 passagerare fick stanna på fartyget över natten eftersom fartyget var fast i ovädret i Öresund.

Presschefen säger att kaptenen fick försöka lägga båten på ett sådant sätt så att det inte blev för mycket vågor för att passagerarna skulle bli sjösjuka. Efter det var det bara för alla ombord att vänta på att vädret skulle bli bättre.

DFDS har tillhandahållit gratis mat och dryck till passagerarna.

Färjan skulle ursprungligen ha anlänt till Köpenhamn på onsdagsmorgonen.

På onsdagseftermiddagen evakuerades en passagerare på färjan med helikopter. Enligt presstjänsten berodde evakueringen på den aktuella passagerarens sjukdom.

Färjan går dagligen i båda riktningarna mellan Köpenhamn och Oslo där den lämnar Köpenhamn på eftermiddagen och anländer nästa morgon.

Onsdagens utmaningar gör att torsdagens avgång från Oslo till både Köpenhamn och Frederikshavn är inställda. Det här berättar Dennis Kjærsgaard.

Ombord på fartyget finns restauranger, barer, butiker och ett spa.

De två fartygen som seglar på rutten Köpenhamn-Frederikshavn-Oslo är 'Pearl Seaways' och 'Crown Seaways'. Fartygen har vardera plats för över 1 700 passagerare och flera hundra bilar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094