23948sdkhjf

Unika resor med Vildmarkståget

I sommar kan den som drömmer om en klassisk tågupplevelse få sitt lystmäte fyllt. 

Under 2024 kan du göra två unika tågresor med Vildmarkståget, en resa med helpension i äkta historisk klass och stil. Gemensamt för resorna är att de sker i bekväma 1:a klassvagnar från 40-, 50- och 60-talet inklusive restaurang- och barvagn. Reseledare guidar genom landskapen och platserna som tåget passerar.

Den första resan går av stapeln i april i samband med Valborg och dess välkomnande av våren. Tåget avgår från Stockholm för vidare färd mot Åre, där hotellboende intill Åresjön väntar. Resan går sedan vidare norrut med ånglok från Östersund till Jokkmokk, Gällivare, Kiruna och Abisko. Med besök på bland annat Ishotellet i Jukkasjärvi, Abiskos fjällstation samt Nutti Sámi Siida, center för samisk kultur.

Den andra och sista resan för året går i början av september och kommer bli en naturens färgexplosion där tåget stannar och passerar hela fyra världsarv – Laponia, Gammelstads kyrkstad, Hälsingegårdarna och Höga kusten. Resan startar i Stockholm med sikte mot Inlandsbanans sydligaste destination Kristinehamn, tåget går sedan vidare norrut längs hela Inlandsbanans sträckning för upplevelser i Östersund, Gällivare och Kiruna.

– Autentiska upplevelser och vällagad mat i historisk tågatmosfär står i fokus på våra resor med Vildmarkståget. Det som skiljer vår- och höstresan förutom årstiderna är resrutten och besöksmålen, säger Therese Fanqvist, Destination Inlandsbanan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047