23948sdkhjf

Klart! Han ska leda Keolis Sverige

Keolis koncernledning har valt Mikael Wågberg till ny vd för Keolis Sverige.

Mikael Wågberg är ny vd för Keolis Sverige, det framgår i ett pressmeddelande. Mikael Wågberg har sedan i höstas haft rollen som tf vd för Keolis Sverige och ingår i Keolis svenska ledningsgrupp sedan 2019. Han ersätter Jan Kilström som i september 2023 tillträdde rollen som CEO Continental Europe i Keolis koncernledning.

Mikael Wågberg har många års erfarenhet av bolagsstyrning, juridik och ledningsgruppsarbete med fokus på strategi och kraftfulla åtgärdsprogram för en effektiv verksamhet. Mikael kommer senast från rollen som kommersiell direktör, Keolis Sverige, med ansvar för anbud, contract management, juridik, compliance, inköp och säkerhet. Innan dess ingick Mikael i Green Cargos koncernledning.

– Keolis har en stark ställning på den svenska kollektivtrafikmarknaden, något som innebär ett stort ansvar för såväl bolagets som branschens utveckling. Jag ser med tillförsikt fram mot att än mer och i nära dialog med våra huvudmän utveckla Keolis och branschen för en robust, trygg och pålitlig kollektivtrafik, säger Mikael Wågberg, VD Keolis Sverige.

Tillträde sker omgående.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079