23948sdkhjf

Trio på turné

4 av 10 motoriserade resor ska vara kollektiva 2030, det är kollektivtrafikbranschens gemensamma mål. Nu ger sig tre organisationer ut på gemensam turné för att driva på mot målet.

Svensk Kollektivtrafik, Sveriges Bussföretag och Tågföretagen ger sig ut på landsturné. Syftet är att fortsatt verka för det gemensamma branschmålet att 4 av 10 motoriserade resor ska vara kollektiva 2030. 

Jönköping, Falkenberg, Kalmar och Karlstad blir de första stoppen där både representanter för de regionala kollektivtrafikmyndigheterna och trafikföretagen bjuds in för en gemensam workshop.

– På workshopen kommer vi att utbyta erfarenheter och ta fram regionala förslag på politiska reformer som kan stödja en fortsatt utveckling av kollektivtrafiken och leda till de uppsatta målen. Men det är också viktigt att lyfta goda exempel som faktiskt pågår runt om i landet redan nu och som vi kan lyfta branschen, säger Johan Wadman, vd för Svensk Kollektivtrafik.

Resultatet av mötena kommer presenteras på branschmässan Persontrafik i Göteborg den 5-6 november 2024.

2030 ska 4 av 10 motoriserade resor vara kollektiva. Det är branschmålet som togs fram av de tre branschorganisationerna 2021 tillsammans med en programförklaring med förslag på politiska reformer som kan stödja en fortsatt utveckling av kollektivtrafiken och öka marknadsandelen av de motoriserade resorna. På www.kollektivtrafiken.se finns också en åtgärdslista samt goda exempel på åtgärder som kan inspirera flera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063