23948sdkhjf

Överklagar inte men kritiska till upphandlingen

Transdev har valt att inte överklaga Trafikförvaltningens tilldelningsbeslut i upphandlingen av tunnelbanan, men menar att processen väcker frågor.

Tilldelningsbeskedet av tunnelbanan har inte helt oväntat väckt kritik. Tågföretagen pekar på tre punkter som sticker ut - att tre av fyra mycket erfarna anbudsgivare diskvalificerades, obefintlig kommunikation från Trafikförvaltningen och att tilldelningsbelsutet kom utan förvarning. 

I fredags lämnade Keolis in en överklagan av beslutet och även Transdev som deltog i upphandlingen ställer sig kritiska till hur upphandlingen har gått till. De har dock valt att inte överklaga beslutet. 

– Vi är såklart mycket besvikna över beslutet. Vi har lagt mycket tid, resurser och energi för att bygga ett så bra anbud som möjligt för både trafikförvaltningen i Stockholm och resenärerna. Vi har lagt ett hållbart anbud med ett rimligt pris som vi känner garanterar att vi kunnat utveckla trafiken under nästa kontraktsperiod med både resenärs- och medarbetarperspektiven i fokus, säger Anna Höjer, vd Transdev och fortsätter:

– Trots att vi såklart är kritiska till hur upphandlingen gick till så kommer vi inte att överklaga beslutet om tilldelning. Det är inte den aktören vi vill vara. I stället för dialog via jurister i domstol ser vi framför oss en dialog med beställaren för att tillförsäkra beställarkompetens och en mer hållbar kollektivtrafik för resenärer och skattebetalare, fortsätter Anna Höjer.

Artikeln är en del av vårt tema om Upphandling tunnelbanan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078