23948sdkhjf

Hon tar över som ny vd för Jernhusen

I augusti tillträder Biljana Pehrsson som ny vd för Jernhusen.

Tidigare i höstas meddelade Kerstin Gillsbro att hon lämnar rollen som vd för Jernhusen efter 13 år. Nu står det klart att Biljana Pehrsson kommer att axla rollen som vd senast i mitten av augusti. 

Biljana Pehrsson kommer närmast från rollen som vd för Nordr Sverige, och har tidigare varit vd för Kungsleden och Centrumutveckling.

– Vi är mycket glada över att kunna hälsa Biljana Pehrsson välkommen till Jernhusen. Hon är en stark, driven och välrenommerad ledare med diger erfarenhet från fastighetsbranschen. Det gör att hon är väl rustad att axla ansvaret för Jernhusens utveckling där vi fortsätter skapa lönsam och hållbar tillväxt i syfte att bidra till ett ökat resande och godstransporter på järnväg, säger Anette Asklin, styrelseordförande för Jernhusen, i en kommentar.

Om Jernhusen 

Jernhusen är Sveriges största järnvägsnära fastighetsbolag. Företaget arbetar med stationer, stationsnära stadsutveckling, depåer och kombiterminaler. 

Jernhusen ägs av svenska staten och har 180 medarbetare. Fastighetsbeståndet uppgår till 141 fastigheter med ett totalt marknadsvärde på cirka 22 miljarder kronor.

Källa: Jernhusen

Jernhusens vd lämnar efter 13 år

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094