23948sdkhjf

Vinnaren av Bussförar-SM 2023 prisas av IRU

International Road Transport Union, IRU, delar varje år ut pris för att hylla yrkesförares insatser. Mats Skördeman från Keolis fick ta emot medalj och diplom.

Mats Skördeman från Keolis, som vann Bussförar-SM 2022, fick ta emot IRU:s pris "IRU Diploma of Honour" – ett pris som delas ut till yrkesförare över hela världen och där några av kriterierna är säker körning och bra kundbemötande. 

– Det känns jättekul att yrkesförare uppmärksammas och jag hoppas det inspirerar fler till yrket. Det är jättetrevligt att köra buss och man möter en massa roliga människor, säger Mats Skördeman, bussförare Keolis, i ett pressmeddelande. 

Anna Grönlund, branschchef för Sveriges Bussföretag, delade ut priset:

– Det är första gången vi nominerar en förare från Sverige och det känns roligt att Mats Skördeman fick priset från IRU. Bussförare är viktiga för samhället och en nyckel för att erbjuda en säker och attraktiv kollektivtrafik. För att nå klimatmålen behöver kollektivtrafikens marknadsandel öka och då behöver fler bussförare utbildas och uppmärksammas genom liknande insatser.

Vinnaren om Bussförar-SM: "Överraskande!"

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109