23948sdkhjf

Dalatrafik förlänger med Keolis

Keolis avtal med Dalatrafik förlängs med två år. 

Region Dalarna står i startgroparna till att elektrifiera busslinjer mellan Falun och Borlänge, något som också innebär elektrifiering av flera bussdepåer. 

Beslutet om att elektrifiera depåerna klubbades igenom av regionfullmäktige tidigare i februari och summan för att ställa om bussdepåerna till eldrift väntas kosta 250 miljoner kronor.

Keolis som kör trafiken och Dalatrafik har kommit överens om att uttjänta bussar ska bytas ut mot elbussar, något som kommer att ske i två steg. 

I veckan slöts också ett förlängningsavtal som gör att Keolis kommer att köra trafiken i ytterligare två år till fram till 2028. Det skriver bolaget på Linkedin.

– Vi har haft ett nära samarbete med Dalatrafik i flera månader och det här är ett bra exempel på när en region och trafikoperatör jobbar nära varandra och på ett strukturerat sätt kommer fram till en resurseffektiv och klimatsmart kollektivtrafik, säger Mikael Wågberg, vd för Keolis, i en kommentar.

Planen är att 27 bussar ska bytas ut i slutet av nästa år vartefter ytterligare bussar ska bytas ut mot eldrift under 2026.

Dalarna elektrifierar bussdepåer

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.189