23948sdkhjf

Volvochef till Iveco

Tidigare Volvo-chefen Olof Persson tar vd-rollen för Iveco Group.

Tidigare Volvo-chefen Olof Persson kliver in i vd-rollen för Iveco Group. Han har sedan 2022 suttit i styrelsen för Iveco och axlar nu vd-rollen då nuvarande vd Gerrit Marx lämnar 1 juli 2024. 

– Olof är inte bara en uppskattad medlem av vår styrelse utan har varit en nära mentor för mig och det seniora teamet i Iveco Group. Hans omfattande erfarenhet av verkställande ledarskap, djupa branschkunskaper och förståelse för vår koncern kommer att säkerställa ett fortsatt starkt momentum för de planer vi nyligen presenterade. Jag är djupt stolt över mina Iveco Group-kollegers prestationer under dessa viktiga och spännande år sedan vår börsnotering och tvivlar inte på att under Olofs ledning kommer vårt stora företag att fortsätta att gå från klarhet till klarhet, säger Gerrit Marx i en kommentar.

Under sin karriär har Persson haft olika befattningar på ABB och utnämndes till divisionschef på Bombardier Transportation 2004. 2006 kom han till Volvokoncernen som vd för Volvo Aero och därefter vd för Volvo Construction Equipment 2008. 2011 blev han vd för AB Volvo-koncernen. 

2016 utsågs Persson till Senior Operating Executive på Cerberus Operations and Advisory Company. 2022 gick han in i Iveco Groups styrelse som oberoende styrelseledamot när koncernen noterades på Euronext Milan.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109