23948sdkhjf

Flixbus tar upp kampen om flygbussarna

Internationella expressbuss-bolaget Flixbus tar upp kampen om flygbussarna ut till Arlanda.

Flixbus slår sig in på flygtransfer-marknaden och lanserar två nya linjer till Arlanda, det framgår i ett pressmeddelande från den internationella bussgiganten. 

Den 6 maj börjar Flixbus köra flygtransfer Stockholm-Arlanda samt Örebro-Västerås Arlanda. Flixbus trafikerar redan idag Stockholm-Arlanda med ordinarie linjetrafik men nu blir turtätheten desto mer frekvent, cirka en gång i halvtimmen på Stockholms-linjen och var 90:e minut på Örbro-linjen.

Trafiken kommer att köras av Flixbus partner Éllenius buss. 

I konkurrens med Flixbuss kommande flygtranser kör idag Flygbussarna Stockholm-Arlanda och Vy bus4you trafikerar Örebro-Västerås-Arlanda. 

Flixbus verkar internationellt med inrikes busslinjer i Frankrike, Italien, Österrike, Nederländerna och Kroatien samt gränsöverskridande linjetrafik till Skandinavien, Spanien, England och Östeuropa

2018 breddade Flix verksamheten till tågindustrin och lanserade Flixtrain i Tyskland. Men den svenska séjouren blev kortvarig, förra veckan meddelade man att all tågverksamhet upphör i Sverige. Tågen som körts sträckan Stockholm-Göteborg flyttas till Tyskland istället. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093