23948sdkhjf

Kollektivtrafikdagen: Säkerhet och trygghet i fokus

Den 16 maj arrangeras Kollektivtrafikdagen på Brygghuset i Stockholm. Då djupdyker vi både i kollektivtrafikbranschens ekonomiska utmaningar men och också det rådande säkerhetsläget och vad det innebär. 

På årets Kollektivtrafikdagen lyfts bland annat det försämrade säkerhetsläget i landet och hur det påverkar vår bransch. De utredare som står bakom det regeringsuppdrag som Transportstyrelsen och Trafikverket fick förra året gällande säkerhet presenterar sina resultat..

Dagen gästas också av David Pike, Head of Domestic Land Transport Security, och Nick Brook, Head of Road Transport Security, på transportdepartementet i Storbritannien.

Båda har lång erfarenhet av att jobba med säkerhet och trygghet och kommer att presentera insikter och erfarenheter. 

Vad kommer ni att prata om på Kollektivtrafikdagen? 

– Vi kommer att ge en presentation om den brittiska strategin för att förmildra säkerhetsriskerna inom järnväg-, buss och turistbussnäten, och hur vi arbetar med branschen för att förbättra den skyddande säkerhetskulturen hos organisationer och operatörer för att bättre skydda den resande allmänheten, säger Nick Brook till RT-Forum.

Vilka utmaningar ser ni i branschen just nu?

– Det pågående hotet om terrorism innebär att det är viktigare att vi alla arbetar i partnerskap för att hålla våra transportsystem och den resande allmänheten så säkra som de kan vara. De ytterligare påfrestningarna från en levnadskostnadskris och det ökande kostnadstrycket lägger ytterligare bördor på branschen och det är viktigt att säkerhetsåtgärderna står i proportion till hotet.

Vad hoppas ni på att besökarna ska ta med sig från Kollektivtrafikdagen?

– Vi värdesätter möjligheten att besöka och prata med kollegor i Sverige. Detta kommer att ge oss möjlighet att dela med oss ​​av våra erfarenheter i Storbritannien, men också ge oss en fantastisk möjlighet att samarbeta och lära sig hur man hanterar liknande säkerhetsutmaningar i Sverige.

Läs mer om Kollektivtrafikdagen här!

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: Intervju.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094