23948sdkhjf

Stena Line hämtar ny chef från kryssningsbranschen

Stena Line har rekryterar en ny chef till ledningen med lång erfarenhet från kryssningsbranschen.

Det handlar om Dennis Tetzlaff som den 1 maj får titeln Chief Operating Officer Fleet på rederiet. Det skriver Stena Line i ett pressmeddelande. 

Han tar över posten efter Ian Hampton som fortsätter inom Stena Line med fokus på nya affärsmöjligheter. Samtidigt med utnämningen går Dennis Tezlaff in i koncernens ledningsgrupp.

Han besitter den typ av nyfikenhet och ledarskap som krävs för att vara ett konkurrenskraftigt företag i många år framöver. Niclas Mårtensson, vd för Stena Line

Dennis Tezlaff har en lång erfarenhet från sjöfarts- och kryssningsbranschen som sträcker sig över 20 år. Senast kommer han från TUI Cruises där han haft en position som Vice President Fleet Operations & Newbuild.

– Jag är glad över att få välkomna Dennis till Stena Line. Han tar med sig omfattande expertkunskaper från vår bransch och besitter den sortens nyfikenhet och det ledarskap vi behöver för att vara ett motståndskraftigt företag i många år framåt, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line, i en kommentar.

Dennis har en examen inom nautisk vetenskap och sjötransport från University of Applied Sciences i Emden/Leer, Tyskland, men hans karriär till sjöss började redan vid 20 års ålder när han började arbeta som däckskadett på ett kryssningsfartyg i Karibien.

Efter avslutade studier återvände han till sjöfartsindustrin, först arbetade han på ett containerfartyg och började sedan på det tyska kryssningsföretaget AIDA Cruises, där han arbetade sig upp från andre officer till förste kapten.

Från AIDA tog han steget till TUI Cruises, där han först arbetade som Senior Head of Nautical Operations och Director Nautical Fleet & Health tills han befordrades till Vice President Fleet Operations & Newbuild.

Tezlaff berättar själv att arbetet på Stena Line tilltalade honom på grund av företagets vision och värderingar samt företagets breda verksamhetsområde.

– Jag uppskattar att Stena Line inte bara erbjuder en enskild tjänst eller produkt. Syftet att vara en pålitlig länk mellan människor, platser och samhällen passar mig bra och jag ser fram emot att komma i gång och lära mig mer, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om RES: Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078