23948sdkhjf

Linjerna som påverkas när terminalen flyttar

När bussterminalen vid Slussen flyttas till en ponton vid Stadsgårdsterminalen kommer vissa linjer få nya målpunkter. 

I slutet av sommaren ska den tillfälliga bussterminalen vid Slussen maka på sig och flytta till Stadsgårdsterminalen i samband överdäckningen av Stadsgårdsleden, något RT-Forum tidigare rapporterat om.

Flytten innebär förändringar i busstrafiken där vissa linjer får nya målpunkter och resenärer får samtidigt gå längre för att byta till tunnelbanan. Det skriver SL i ett pressmeddelande.

– I maxtimmen på morgonen är det upp till 180 bussar som trafikerar Slussenterminalen. Trafiksituationen runt Stadsgårdsterminalen gör att några busslinjer behöver dras om för att det inte ska bli stopp i trafiken i rusningstid, säger Erik Norling, trafikdirektör vid SL, i en kommentar.

Några av linjerna som får andra start- och sluthållplatser är linje 25M, linje 25F, linje 26M medan exempelvis linjerna 442X, 446, 423, 449 dras om till andra hållplatser.

Den tillfälliga bussterminalen ligger vid Stadsgårdskajen ungefär sju till nio minuters promenad från tunnelbanan vid Slussen.

Från början var det tänk att den nya bussterminalen som byggs i Katarinaberget skulle vara i drift i januari år, något som skjutits fram och planerna är nu att bussterminalen ska stå klar nästa höst.

Tillfälliga bussterminalen räcker inte till

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375