23948sdkhjf

Scania Touring gasar mot framtiden

Scania fortsätter att satsa på gas och lanserar en gasdriven Scania Touring.

Scania lanserar en flexibel gasdriven variant av turistbussen Scania Touring som kan drivas på både naturgas och biogas, eller en blandning av de två, och antingen flytande eller komprimerad gas.

– Den nya LBG/LNG-varianten av Scania Touring är ett utmärkt alternativ för expressbuss- och långdistansoperatörer som vill bli mer hållbara utan stora investeringar eller negativ påverkan på verksamheten, säger Carl-Johan Lööf, produktchef Management, People Transport Solutions, Skåne, i en kommentar.

Den nya varianten kommer med en 13-liters gasmotor som ger 410 hk (302 kW) och 2000 Nm, och med en verkningsgrad som gör att användarna kan sänka sina bränslekostnader. Med standardtankalternativet levererar den också en körräckvidd på över 1 000 km.

Scania har länge satsat på biogas i komprimerad form för att stads- och förortsbussar. Under de senaste åren har den tekniska utvecklingen gjort det möjligt att kyla ner gasen och omvandla den till energität vätska – LBG/LNG – vilket gör den till en mer hållbar lösning för tunga kommersiella fordon som kör långväga.

Det nya alternativet för gasdrivlinan för Scania Touring kompletterar Scanias nuvarande gasportfölj för långdistanssegmentet, som inkluderar bussar och turistbussar byggda med externa påbyggarpartners, såsom Scania Beulas DD LBG/LNG samt Scania Irizar i6S Efficient LBG/LNG som presenterades på Busworld förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111