23948sdkhjf

Ny vd på Strukton Rail

Strukton Rail har tillsatt ny vd. Den 16 september tillträder Gustav Oscarsson i rollen.

Gustav Oscarsson kliver som vd för Strukton Rail i Norden den 16 september. Tillförordnad vd Sofia Sartor avslutar sitt tidsbegränsade uppdrag och återgår i rollen som vice vd. 

Gustav Oscarsson är utbildad i väg- och vattenbyggnadsteknik vid KTH i Stockholm och har mer än 20 års erfarenhet som entreprenör i infrastruktursektorn. Han har tidigare arbetat som regionchef på Svevia och kommer närmast från en tjänst som operativ chef och styrelseledamot i Züblin Scandinavia AB.

– Jag kliver in i Strukton i en spännande tid och tror mig ha stora möjligheter att skapa förutsättningar för bolaget att vara en ännu större, mer lönsam och viktigare aktör på järnvägsmarknaden. Järnvägen är mer relevant än någonsin och våra beslutsfattare tycker, med rätta, att järnvägen är ett hållbart transportalternativ att satsa på och utveckla. Den viljeinriktningen ska vi ta hand om och vi ska erbjuda de bästa och mest effektiva lösningarna på de utmaningar som ligger framför oss. Det här ska bli otroligt roligt, säger Gustav Oscarsson i en kommentar.

Artikeln är en del av vårt tema om TRAFIK: På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377