23948sdkhjf

Scania startar laddbolag

Fordonsjätten Scania startar nytt bolag som ska fokusera på enskilda och halvpublika laddlösningar. 

Scanias satsning på ett bolag för laddlösningar ska göra det möjligt att installera 40 000 nya laddpunkter hos kunder fram till år 2030. Det uppger fordonstillverkaren i ett pressmeddelande. 

Det nya bolaget, Erinion, ska tillhandahålla lösningar för depå- och destinationsladdning och syftar till att hjälpa kunder i omställningen till eldrivna fordon. 

– I och med omställningen kommer transportsystemet att förändras. Vårt nya företag för depåladdning är ett bra exempel på ett initiativ som kommer att spela en viktig roll för våra kunder i det framtida transportekosystemet när de går över till eldrivna transporter, säger Gustaf Sundell, Executive Vice President och Head of Ventures and New Business, Scania Group, i en kommentar.

Om Erinion

Erinion är ett företag inom e-mobilitet som erbjuder intelligenta depå- och destinationsladdlösningar. Erinion, som är helägt av Scania och skapat inom dess ekosystem, är inriktat på att förenkla övergången till eldrivna tunga fordon för åkerier och fastighetsägare, vilket säkerställer operativ effektivitet och hållbarhet. 

Företaget, med huvudkontor i Stockholm, har etablerat dotterbolag på fem europeiska marknader och arbetar utifrån ett globalt perspektiv.

Källa: Scania

Bolaget kommer inledningsvis verka i Sverige, Norge, Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och Tyskland, och riktar sig både till lastbilar och bussar.

”Den märkesoberoende inriktningen säkerställer att verksamheter av alla slag, oavsett fordonsmärke, kan dra nytta av Erinions laddinfrastruktur och tjänster”, skriver Scania vidare.

Självkörande gruvlastbilar är Scanias melodi: ”Intresset för autonomi är enormt”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094