23948sdkhjf

Ny asfalt på Fellingsbrovägen

Vägverket Region Mälardalen har just börjat att förbättra Fellingsbrovägen (väg 815) i Örebro län. Arbetet pågår till vecka 82 och innebär risk för köbildning.
Det blir ny asfalt mellan Solbaddet och Käglan där Mälarbanan korsar vägen. Arbetet pågår till vecka 28, Sandahls Grus & Asfalt AB är entreprenör. De första 2-3 veckorna kommer den gamla asfalten att fräsas ner i befintlig vägbana, därefter kommer ytterligare en fräsning att ske med tillsats av makadam. Sedan läggs ett nytt bärlager och till sist asfalteras och målas vägen.

- Vägen har dålig bärighet, därför förstärker vi den med makadam, säger Lennart Westin, byggledare på Vägverket Region Mälardalen.

Vägarbetet kommer oundvikligen att innebära trafikstörningar. När vägen frästs blir det grusvägbana under arbetes gång och det finns risk för stenskott, därför blir det sänkt hastighet på sträckan.

Hastigheten förbi arbetsplatserna blir 30 km/tim och regleras med det nya vägmärket Rekommenderad högsta hastighet , ett svart fyrkantigt märke med siffror i vitt. Efter arbetsområdet används märket Rekommenderad högsta hastighet upphör , ett svart fyrkantigt märke med diagonala streck. Periodvis kommer trafiken att regleras med signalvakter då man bara kan passera i en körriktning i taget.

- Jag hoppas att trafikanterna har tålamod med oss och tar det försiktigt förbi arbetsplatsen, säger Lennart Westin. Genom samspel och hänsyn mellan trafikanter och de som arbetar på vägen kan vi få ett bra resultat och en säker arbetsplats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235