23948sdkhjf

önskan om statlig kollektivmiljard

Det behövs en statlig kollektivmiljard för att komma igång med olika miljöutvecklingsprojekt inom kollektivtrafiken menar SLTF. 
SLTFs vd Charlotte Wäreborn Schultz har tillsammans med branschföreträdare för gods- och persontransportnäringen haft överläggningar med infrastrukturminister Åsa Torstensson och miljöminister Andreas Carlgren. Överläggningarna handlade framförallt om hur utsläppen av koldioxid ska minska från transportsektorn och vilka möjligheter som finns i utvecklingen av förnybara bränslen, skriver SLTF på sin hemsida.
SLTF lyfte fram behovet av särskilda framtidssatsningar inom kollektivtrafiken - satsningar där Sverige kan bli ett internationellt föredöme. En viktig del av sådana satsningar bör vara att initiera utvecklingsprojekt.
– Projekten ska visa att kollektivtrafiken är ett strategiskt verktyg för att skapa ett effektivt och klimatneutralt transportsystem som sätter resenären i centrum. För att genomföra detta krävs en nära samverkan mellan huvudmän, operatörer och näringsliv. Grunden för att komma igång bör vara en statlig kollektivtrafikmiljard under 2009-2010, säger Charlotte Wäreborn Schultz.
Förslaget om särskilda framtidssatsningar ingår i det diskussionsunderlag som SLTF tillsammans med Bussbranschens Riksförbund, Svenska Taxiförbundet och Branschföreningen Tågoperatörerna presenterade för infrastrukturminister Åsa Torstensson den 15 maj.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078