23948sdkhjf

Byberg & Nordin köpte Anna Norbergs Buss AB

Ett av Västernorrlands äldsta bussbolag, Anna Norberg Buss, har bytt ägare. Det är ett annat familjeägt företag från länet, Byberg & Nordin Busstrafik AB, som tar över samtliga aktier i bolaget.
Anna Norbergs Buss AB, med stationsort i Sundsvall och Liden, driver trafik med ett tiotal fordon. Förutom beställningstrafik kör bolaget linjetrafik och skoltrafik i Indal, Liden, Bispgården och Njurunda.
Byberg & Nordin är ett bolag med omfattande verksamhet – allt ifrån linjetrafik till beställningstrafik och sällskapsresor ut i Europa. Huvudkontoret ligger i Nordingrå. Byberg & Nordin grundade och äger 50 procent av Y-buss som har daglig trafik mellan Umeå och Stockholm. Genom förvärvet av Anna Norberg Buss har Byberg & Nordin cirka 55 fordon.

– Det känns som ett naturligt steg för oss att utvidga verksamheten genom att etablera oss i Sundsvall. Vi ser stora samordningsfördelar när det gäller bland annat Y-busstrafiken, säger Tomas Byberg, VD på Byberg & NordinByberg & Nordin tänker förutom linjetrafiken på Nordvästraområdet satsa på beställningstrafik.
K-G Lindström, VD på Anna Norberg buss, är också nöjd med affären.
– När vi nu valt att sälja känns det roligt att det är ett annat lokalt privatägt bolag som tar över. Efter många år med mycket bra kontakt med våra duktiga medarbetare känns det för mig viktigt att vi lämnar över till ett bolag som försöker arbeta i samma anda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078